Εδώ θα βρεις την πιο απλή και γρήγορη συνταγή για κρέπες χωρίς αυγά. Ο χρόνος που θα χρειαστείς δεν ξεπερνά τα πέντε λεπτά και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!
Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας. Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Για να μην αισθανθείς περιορισμό, αυτή η συνταγή για κρέπες χωρίς αυγά μπορεί να δοκιμαστεί για αλμυρές και γλυκιές…ανάλογα με την όρεξή σου.
Τι υλικά θα χρειαστείς
1 & 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 & 1/2 φλ γάλα βρώμης ή σόγιας
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ βούτυρο για το τηγάνι
Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα κι ανακατεύουμε. Αν μείνουν αρκετά κομπάκια αλευριού καλύτερα να την περάσετε από σίτα. Έτσι θα εξαφανιστούν όλα.
Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 10 λεπτά αν έχουμε τον χρόνο.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι 24 ή 26 εκατ
βουτυρώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι.
Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ ζύμη.
Από το χερούλι κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί η ζύμη παντού σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να γίνει λεπτή κρέπα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει και να σταθεροποιηθεί η κρέπα. Περίπου για 2-1/2 λεπτά
Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε τη κρέπα κι από την άλλη πλευρά για περίπου 1-1/2 λεπτό.
Βγάζουμε σύμφωνα με τη συνταγή τη κρέπα σε πιάτο και συνεχίζουμε φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες κρέπες χωρίς γάλα.
Μην ξεχνάς ότι η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες. Σερβίρουμε λοιπόν, με σοκολάτα ή με τυριά και ζαμπόν.
Tip: Αν οι κρέπες σου καίγονται πριν ψηθούν, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μάτι και κράτησε μια μέση σταθερή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Μια πανεύκολη συνταγή για κρέπες χωρίς αυγά. Μη διστάσεις να τη δοκιμάσεις!