Ο Αλέξης Γεωργούλης απέστειλε την τρίτη κατά σειρά επιστολή του στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας του για την εξέταση της εις βάρος του καταγγελία για βιασμό και σωματική κακοποίηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, στη νέα επιστολή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής φέρεται να απευθύνεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του, τονίζοντας ότι «δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης». Επιπλέον, αναφέρει ότι «επιθυμεί ο ίδιος να επισπευσθούν οι διαδικασίες», που προβλέπονται από τον κανονισμό και την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο Αλέξης Γεωργούλης ζητά για τρίτη φορά την άρση ευρωβουλευτικής ασυλίας
Μάλιστα, η επιστολή φέρεται να έχει κοινοποιηθεί και στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, στην οποία είχε υποβάλλει τις δύο προηγούμενες επιστολές σχετικά με την άρση της ασυλίας του, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεση των καταγγελιών στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα ξεκινήσει επίσημα η συζήτηση για το θέμα του Αλέξη Γεωργούλη στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου καθώς είναι προγραμματισμένη μια συνεδρίαση στις 30 Μαΐου, αλλά – όπως αναφέρουν Βελγικά ΜΜΕ – υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτη συνεδρίαση στις 24 ή στις 25 Μαΐου.
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση για την ημερομηνία της πρώτης συζήτησης του αιτήματος της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη – και υπάρχει ήδη ατζέντα θεμάτων για την πρώτη συνεδρίαση- είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί τελικά η εξέταση του αιτήματος τον Ιούνιο.
Πάντως, ο Αλέξης Γεωργούλης – όπως αναφέρουν βελγικά δημοσιεύματα- θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες ως ανεξάρτητος και όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει ήδη παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν στους εκπροσώπους της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ότι τίθεται εκτός κόμματος.
Μέχρι τις εκλογές μπορεί να μην έχει αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στην υπόθεση Γεωργούλη που έχει «ταράξει» τα νερά του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και για την Ολομέλεια που θα συνεδριάσει για την άρση της ασυλίας του.
Η κ. Ασημακοπούλου, συγκεκριμένα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εκλογές και για την υπόθεση Γεωργούλη.
«Πριν πω κάτι για την υπόθεση θα ήθελα να επισημάνω ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας ό,τι σχόλια και να κάνουμε και δεύτερον είναι ένα θέμα που δεν επιδέχεται πολιτικοποίησης ή κομματικοποίησης, τουλάχιστον δεν θα το κάνει αυτό η ΝΔ, παρά το τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν», ανέφερε αρχικά.
«Διαδικαστικά είμαστε στο στάδιο που η κ. Μέτσολα έχει ανακοινώσει στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο την προηγούμενη βδομάδα ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Τώρα η διαδικασία αυτή πρέπει να προχωρήσει. Για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία πρέπει να έρθει στην επιτροπή του κοινοβουλίου το αίτημα άρσης ασυλίας, να αποφανθεί η επιτροπή εισηγητικά, και κατόπιν τούτου να άρει την ασυλία η Ολομέλεια», συμπλήρωσε η κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Θα έχει αρθεί η ασυλία του πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου;
«Μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορεί να μην έχει αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη. Πρέπει να υπάρξει πραγματικά μία μεγάλη διαδικασία επίσπευσης για να προλάβουμε την ιστορία αυτή. Η επόμενη Ολομέλεια είναι του Ιουνίου. Δεν ξέρω εάν ο Βέλγος εισαγγελέας έχει τη διακριτική ευχέρεια να καλέσει νωρίτερα τον κ. Γεωργούλη, υποθέτω ότι την έχει. Δεν βλέπω κάποιον λόγο για να μην τον καλέσει, από τη στιγμή που και ο ίδιος θέλει. Κατηγορείται από τη βελγική δικαιοσύνη. Δεν τον έχω δει τον κ. Γεωργούλη, στην Ολομέλεια του Στρασβούργου δεν ήταν. Αποκλείεται να έχει πολιτικές προεκτάσεις η υπόθεση Γεωργούλη. Δεν καθορίζει την βελγική δικαιοσύνη η ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι απορίας άξιον γιατί πήρε τρία χρόνια στην βελγική δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση, αλλά σίγουρα η απάντηση δεν είναι ότι υπήρξε πολιτικός δάκτυλος από την Ελλάδα», κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.